Voor wie?

Verlies- en rouwtherapie is er voor jeugdigen (vanaf 12 jaar) en volwassenen die zich geconfronteerd zien met: 

  • ziekte, overlijden of afscheid van een dierbare; 
  • eigen ziekte of naderend overlijden;
  • verlies van werk en inkomen;
  • onverwerkt verdriet en onverwerkte rouw.

Hoe verloopt het?
  • Intake: een of twee sessies van 1,5 uur
  • Behandelplan: formulering van de hulpvraag en voorstel voor behandeling
  • Behandelingen: sessies van 1,5 uur, aantal in onderling overleg
  • Eindgesprek

Meer informatie of een afspraak maken? Bel: 06 51 81 11 98, mail naar: ln.slednibkuona@ofni of vul het contactformulier in.

Verlies- en rouwtherapie

Wat is het?

Het overlijden van een dierbare heeft een enorme impact. Zoveel gebeurtenissen, verhalen en emoties die je niet meer kunt delen, zoveel dingen die je niet meer samen kunt doen. Rouw en verdriet kunnen ook de kop opsteken bij andere vormen van verlies. Denk aan het verlies van werk, inkomen, huis, gezin of gezondheid.
Groot en rauw verlies kan een existentiële aardbeving veroorzaken; direct of nog na verloop van (vele) jaren. ‘Wie ben ik eigenlijk zonder …?’ Rouw is een normale reactie op verlies. Hoe lang de periode van rouw duurt en hoe die verloopt, verschilt per persoon. Houdt de pijn onverminderd aan en legt het verdriet het dagelijkse leven lam, dan is het zinvol om hierover met een ervaren therapeut in gesprek te gaan. 

Verlies- en rouwtherapie vindt individueel of met meerdere gezins- of familieleden tegelijk plaats. In de gesprekken krijgen verlies, verdriet en rouw alle ruimte. Door er samen over te praten, het te voelen en de werkelijkheid niet uit de weg te gaan, wordt het verdriet langzaam maar zeker beheersbaar. Voor alle emoties is er aandacht: voor het huilen, de woede, de frustratie, de schaamte, de wanhoop, de stress en de pijn. Het leven is zo totaal anders geworden en hoe ga je hiermee om? 

Deel deze pagina
‘Zorgen voor de Ziel zijn identiteit’

Deel deze pagina

Of kopiëer de onderstaande link:

×